
At få en henvisning til psykolog kan vække mange følelser. Måske er du usikker på, hvad det egentlig indebærer, eller hvad det vil betyde for dig. Det kan være svært at vide, hvad der er det næste skridt, og hvad du skal forvente. Men hvis du står i den situation, er der nogle overvejelser, der måske kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du bedst griber det an.
At overveje hvilken psykolog, du vil henvende dig til
En mulighed kunne være at tage et kig på psykolog Rasmus Holm, hvis du føler, at hans tilgang kunne være noget for dig. Det er ikke altid til at vide, hvilken psykolog man skal vælge, og måske har du allerede en idé om, hvilken type hjælp du søger. Måske føler du, at en samtale med en psykolog som Rasmus Holm kunne give dig en god start, men samtidig er det heller ikke sikkert, at det er den bedste løsning for dig. Det kan være svært at vide, om en specifik psykolog eller en anden behandlingsmetode er den rette, især når du ikke helt ved, hvad du har brug for. Men måske vil det hjælpe dig at undersøge lidt mere om psykologens tilgang, læse anmeldelser eller måske endda tage en uforpligtende samtale for at mærke efter, om du føler dig tryg ved ham.
At reflektere over dine forventninger og behov
En anden ting, du kan overveje, kan være, hvad du egentlig håber at få ud af forløbet med psykologen. Har du specifikke mål eller ting, du gerne vil arbejde med, eller er du mere usikker på, hvad du egentlig har brug for? Nogle mennesker har måske helt klare ideer om, hvad de vil opnå, mens andre er mere åbne for at lade terapien udvikle sig undervejs. Det er helt okay at være i tvivl om dine forventninger og behov, og det er noget, som du kan tage op under dine første samtaler. At få en henvisning til psykologen betyder ikke, at du nødvendigvis skal have alle svarene med det samme, og det er helt naturligt at tage små skridt for at finde ud af, hvad der føles rigtigt for dig.