Det er vigtigt regelmæssigt at besøge tandlægen

ty43p

Uanset hvor gammel mand er og hvor man bor i Danmark er det vigtigt at passe på tænderne. Når man får sine voksen tænder er løbet kørt og der komme ikke nye.

God vaner fra barnsben hjælper når man bliver voksen

Mange mennesker tror at man kan være ligeglad med børnetænderne da de falder ud og bliver erstattet af voksentænder men det er ikke rigtigt. Det er rigtigt at børnetænderne falder ud og bliver erstattet af sunde og raske voksentænder så betyder det noget hvordan man passer på sine børnetænder. For de vaner vi lærer som små er dem vi tager videre og derfor er det vigtigt fra en tidlg alder at lære gode tandvaner.

Gode vaner indebærer at børste tænder 2 gange om dagen

Gode tandvaner indebærer at man børster tænder minimum 2 gange om dagen – vel og mærke grundigt. Det betyder også man bruger tandtråd hvis der er mellemrum hvor tandbørsten ikke kan nå ind. Herudover omfatter det også mundskyl hvis ens tandlæge anbefaler det.

Et andet element omkring sund tandhygienje er at besøge tandlægen 2 gange om året ( eller efter tandlægens anbefaling. Husk også hvis du flytter at flytte tandlæge med – eksempelvis kan det være en hæmsko at komme til tandlægen ofte hvis man har tandlæge Horsens og bor i Silkeborg. Det kan også være man skal bruge tandlægen akut og så er det endnu mere ærgerligt at man ikke har flyttet tandlæge og skal rejse langt med tandpine.

Så der er mange gode grunde til at passe på sine tænder og sørge for de holder hele livet – og husk en af de vigtigste årsager er det smil dine tænder er med til give.