Er en varmepumpe det rette valg for dig?

ty43p

Overvejer du en varmepumpe? Er det den rette løsning og en god investering i forhold til andre alternativer? Det er et spørgsmål som mange står med, når de skal overveje at optimere hjemmet med hensyn til varme. Når du skal energioptimere din bolig, så kan en varmepumpe være den helt rette løsning for dig. Det er skånsomt for miljøet men det er bestemt også en løsning der vil kunne ses på den store besparelse der opstår på varmeregningen. Særligt hvis du på nuværende tidspunkt står med et olie eller gasfyr, kan du spare store summer ved at installere en varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

Med en varmepumpe er det muligt at skabe varme ud fra den energi som luften indeholder. Det er en løsning der gør det muligt at opvarme dit hus, uden at skulle anvende eksterne energikilder, foruden luft og en smule strøm til at holde pumpen kørende. Det er effektivt men i den grad også et bæredygtigt valg, der skåner din pengepung på den lange bane, men særligt også skåner miljøet.

Der findes flere forskellige typer af varmepumper

Når du skal ud og købe en varmepumpe, så skal du tage stilling til, hvilken type du ønsker at installere. Der findes overordnet set to typer – luft til luft og luft til vand. En luft til luft vil som oftest være en løsning der skal fungere som et supplement med den eksisterende varmeproduktion eller i en mindre bolig, mens en luft til vand kan anvendes til at opvarme flere kvadratmeter samt dit forbrugsvand. Hvis du gerne vil gå hele vejen, kan du installere end jordvarmepumpe der anvender jordens varme til at opvarme dine indendørs omgivelser som en selvstændig løsning, samtidig med at kunne anvendes til at varme dit forbrugsvand op.