Hold dig sund med fiskeolie

ty43p

På det seneste er flere og flere mennesker begyndt at gå op i, hvordan man får en sund krop og en sund livsstil. Det er da også utroligt vigtigt, hvis man ønsker et godt og langt liv, som man kan nyde hvad end man er ung eller gammel. Det har blandt andet medvirket til, at der dukker fitnesscentre op over alle. Det gør sig endda gældende for nogle af de mindre byer. Dette alene tyder altså på at folk, og i særdeleshed danskerne, er blevet mere opmærksomme på det sunde liv. 

talje

Du bliver hvad du spiser

Det sunde liv handler imidlertid ikke kun om, hvor meget man får bevæget sig, og hvad man bruger kroppen til. Det handler i allerhøjeste grad også om, hvad man putter i kroppen. Hvis man gør det meget groft op, så handler sundhed jo mest af alt om, at der skal være balance mellem hvor meget man bevæger sig og derved forbrænder og hvor meget man spiser. På den måde kan man i hver fald holde den overvægt stangen, som rigtig mange danskere kæmper med.

Man kan dog sagtens være usund, selvom man umiddelbart ser ud til at være normalvægtig. Sundhed handler nemlig også om at få alle de rigtige næringsstoffer indenbords. Man skal have den rigtige fordeling af kulhydrat fedt og protein, og det er desuden vigtigt, at man får vitaminer og mineraler, så kroppen kan gennemgå alle de nødvendige processer.

kapsel

Husk fiskeolien

Et af de helt essentielle næringsstoffer, som desværre er gået rigtig mange almene danskeres radar forbi, er imidlertid omega 3 fedtsyrer. Disse er nemlig helt essentielle for en sund livsstil, og med den rigtige koncentration af omega 3 fedtsyrer i kroppen, er man betragteligt bedre stillet overfor en lang række livsstilssygdomme. I gamle dage var omega 3 noget, som man helt naturligt fik med føden. Det er desværre ikke tilfældet nu, hvor de i stedet bliver erstattet af utallige andre og langt mere usunde fedtstoffer. For langt de fleste i den vestlige verden er balancen af omega 3 fedtsyrer til alt det andet fedt i kroppen derfor fuldstændig uligevægtig.

For at bringe denne balance tilbage, kan man selvfølgelig begynde at spise mere fisk, som indeholder store mængder omega 3 fedtsyrer helt naturligt. Hvis man ikke bryder sig om fedt, eller bare ikke kan forestille sig at spise 20 fiskefrikadeller hver eneste dag, kan man imidlertid også få det som kosttilskuddet fiskeolie. Det er grunden til, at de fleste nok har fået det ildesmagende stads på et tidspunkt i barndommen, men man glemmer hurtigt, at ens forældre ikke bare gjorde det for at pine en. Fiskeolie er mindst lige så relevant nu som dengang, og det kan nemt anskaffes, hvis man gerne vil undgå livsstilsygdomme og få et langt liv.