Bring sundhed og motion ind i din hverdag

ty43p

Der er dagligt mange mennesker som går til lægen af den ene eller anden årsag. Nogen er syge, skal vaccineres, har fået udslet eller noget helt andet. I de sidste mange år har der været et øget fokus på sundhed således, at danskernes immunforsvar bliver stærkere. Det er vigtigt, at du holder dig i form og spiser sundt, hvis du gerne vil leve et langt og sygdomsfrit liv. Udover dette er motion og den rette kost med til at mange mennesker taber sig, og dermed mindsker risikoen for diverse følgesygdomme. Besøg din læge når det er nødvendigt, så du er sikker på, at få den rette behandling. 

Lav din livsstil om:

Mange mennesker bliver inspireret til at få et sundt liv ved at læse om andre, der laver lækre retter eller har nået et mål. Derfor er mange læger også begyndt at lave forskellige artikler på deres hjemmesider, så folk kan se hvor vigtigt det er at tænke over hvad man putter i munden. Den rette ernæring er med til at du bl.a. bliver gladere, får mindre hovedpine og generelt får noget sundere vaner. På internettet kan du finde inspiration til hvad du kan servere af retter med masser af grøntsager til. Er der børn i familien handler det om at inkludere dem i madlavningen, så de også kommer til at syntes det er sjovt med en sundere livsstil. 

blodtryk

Få en snak med din læge:

Det er muligt at få en tid hos lægen, hvis du er interesseret i at finde ud af hvor slemt det står til med din vægtsituation. Du kan blive vejet regelmæssigt og få målt dit blodtryk, så du kan se hvornår det er indenfor normalen. Lægen kan bl.a. fortælle hvor meget du bør tabe ud fra din alder og højde. Hvis du går og døjer med diverse skavanker, så kan motion f.eks. være med til at gøre situationen bedre for dig. Få bestilt en tid og snakket med lægen, så du sikrer dig, at tage hul på det første skridt i processen. 

Få hjælp af en ekspert: 

Hvis du har svært ved at skræddersy en ordentlig madplan, så kan det være en god ide, at snakke med en ernæringsekspert. På denne måde får du en oversigt over hvad du må spise samt hvad du ikke må spise. Ud fra din højde, vægt og alder kan eksperten fortælle dig hvor mange kalorier du må indtage dagligt, så du har noget at gå ud fra. Når du først er kommet i gang med processen, så kan du slet ikke lade være med at stoppe igen. Hvis du er udholdende og giver den gas, så vil du hurtigt se resultater. Gør noget godt for dig selv, så du kan få et bedre selvværd. Motion og sund mad er opskriften på dette.

frugt

Få det bedre ved at dyrke motion og spise sundt:

Det er vigtigt at du gør noget godt for dig selv. Motion og sund mad kan få dit velvære til at blive endnu bedre. Kom i gang med at ændre din livsstil.