Beskyt dig imod kønssygdomme

ty43p

Sex er på alle måder en god ting for både krop og sjæl, og utallige videnskabelige undersøgelser har påvist, at sex er sundt på en lang række parametre. 

Uanset om man er mand, kvinde eller derimellem, og uanset hvilke seksuelle præferencer og lyster, man har, skal man dog være opmærksom på bagsiden af medaljen. 

De fleste vil i denne forbindelse måske instinktivt tænke ufrivillig graviditet, men man bør også have in mente, at man kan blive smittet med diverse uønskede kønssygdomme. 

Det kan være farligt og bør bestemt tages alvorligt, da flere kønssygdomme er meget smitsomme og kan have alvorlige konsekvenser for den, der bliver ramt. 

ungt par har sex

Klamydia: et udbredt problem 

Én af Danmarks allermest udbredte kønssygdomme er den berygtede klamydia, som er en smitsom, seksuelt overført sygdom. 

Dyrker man ubeskyttet sex eller har mange og skiftende sexpartnere, er man i stor risiko for at blive ramt af klamydia.  

En mere eller mindre udbredt opfattelse af denne infektion er, at den nok er ulækker og meget uønsket, men at den ikke er så farlig endda. 

Det er dog ikke hele sandheden, for flere hundrede kvinder bliver hvert eneste år infertile af den udbredte infektion. 

Specielt problematisk er det, at rigtig mange slet ikke oplever mærkbare symptomer på klamydia, og det gælder måde mænd og kvinder. 

Vær på forkant 

Fordi sygdommen kan komme snigende uden at blive opdaget, er den ekstra farlig og bør tages meget alvorligt. 

Heldigvis er teknologien i rivende udvikling på stort set alle områder, og det gælder også i forbindelse med klamydiatest. 

Selvfølgelig er det bedst, hvis man bruger kondom og ikke skifter sexpartner ret ofte, så man øger chancen for at undgå infektionen, men skulle en test alligevel blive aktuel, er der hjælp at hente. 

Hvis man er kvinde og gerne vil testes hjemme, så man undgår en potentielt akavet situation hos lægen, kan man online købe en klamydiatest til kvinder

Den er supernem at udføre og tager ingen tid, og med 98% nøjagtighed kan man ligeså godt tage dén derhjemme fremfor at opsøge lægen. 

kondomer

Du hjælper folk omkring dig

Skulle man blive konstateret smittet med klamydia, skal man med det samme sørge for at få den rette behandling, så man ikke spreder infektionen yderligere. 

Ved at tage en test for en sikkerheds skyld ved eventuel mistanke, øger man nemlig ikke bare sin egen sund- og sikkerhed, man hjælper også samfundet og sine medmennesker. 

Det anslås, at 5% af alle kvinder i alderen 18-22 år har klamydia, og med tanke på, at sygdommen kan føre til reel barnløshed, er det tal alt for højt. 

Derfor gør man en god gerning ved at lade sig teste regelmæssigt, hvis man dyrker ubeskyttet sex og måske har flere partnere, for på den måde kan den ubehagelige klamydia bremses. 

Så med en klamydiatest hjælper man faktisk ikke bare sig selv, men også folk omkring sig – det er helt igennem en win-win.