Motion i en travl hverdag

ty43p

Vi vil alle ønske, at vi fik lavet lidt mere motion i hverdagen – at vi fik løbet lidt længere, fik lavet nogle flere armbøjninger eller bare fik løbet overhovedet. Det kan være svært at få tid til motion i en travl hverdag, og derudover kan det være en udfordring hvilken motion, man skal lave. Sundhedsstyrelsen anbefaler 30 minutters motion om dagen, og der er mange smarte og hurtige måder man kan lave 30 minutters motion på.
Du kan f.eks.:

  • Gå eller cykel til arbejde
  • Gå en tur med hunden
  • Tilmelde dit et badmintonhold
  • Gå til svømning
  • Løbe en tur
  • Lave styrketræning i stuen
  • Træne i et fitnesscenter

Styrketraening

Ændre din måde at arbejde på

Arbejdspladsen er et sted, hvor man bruger rigtigt meget tid. Efter arbejde er der ofte mange ting, man skal tage sig af som f.eks. børn og aftensmad, og det kan derfor være svært at nå at få lavet motion. Hvis du har et arbejde, hvor de sidder meget ned, er der flere ting, du kan gøre for at ændre den måde, du arbejder på. Tænk over, hvor meget du sidder ned, og prøv at erstatte stolen med et højt bord eller ligefrem et gåbånd. Et gåbånd giver dig mulighed for at arbejde og motionere på samme tid, og dermed kan du spare meget tid i en travl hverdag. Det kan være belastende for kroppen at sidde ned i mange timer, og det er derfor vigtigt at bevæge sig i løbet af en lang arbejdsdag. Med motion får man også mere energi og et klart sind, og en kort gåtur rundt om bygning kan derfor være givet godt ud, hvis man har set sig lidt blind på det, man arbejder med.

computer

Gør motion til en vane

For at motion bliver sjovt, og for at du får en god rutine, og ikke bare kommer ud at løbe en enkelt gang, så bliver du nødt til at gøre motion til en vane. Når man får dannet en god vane, bliver det meget nemmere at komme i gang med at lave motion. Men en vane bliver ikke skabt på første dag. Det kræver hårdt arbejde at gøre noget til en vane, og det vil ikke være sjovt i starten. Så snart du tager sportsskoene på uden at tænke videre over det, har du skabt en vane. Sørg for at lave den slags motion, som du synes er sjov. Motion kan være alt mellem himmel og jord, og det handler i virkeligheden bare om, at man får rørt sig. Det er nemt, hurtigt og effektivt at løbe en tur, men derfor behøver det ikke at være den rette løsning for dig. Motion skal være sjovt og udfordrende, og ofte er det lidt sjovere, hvis man er en del af et hold eller har nogle at træne med, så man kan holde hinanden oppe og træne sammen.