Søvn oplader kroppen

ty43p

Lige som alle dine elektroniske aggregater, måske mest markant telefonen, så skal kroppen også lades op når den løber tør for energi, eller måske rettere inden den løber tør for energi, og det er her søvnen kommer ind i billedet.

Søvnen restituerer os både fysisk og mentalt, og det er et velkendt faktum at kroppen fungerer dårligt uden den fornødne hvile og ro, som for en voksen betyder en anbefalet mængde søvn på 7 til 8 timer hver nat.

Uheldigvis er det ikke alle der lægger vægt på mængden af søvn, og ud over det er der også en del mennesker der har svært ved at falde i søvn når de først lægger sig til at sove.

Følgerne er at dagen startes dårligt, du er slet ikke frisk og oplagt til dagens strabadser som du ellers burde være, du har ingen energi og forekommer irritabel på dine omgivelser.

babysover

 

Hvad kan du selv gøre for at forbedre din søvn

 

Det kan virke både svært og overskueligt at gøre noget konstruktivt ved en dårlig søvn hvis du allerede er fanget i en dårlig spiral, men prøv eventuelt med nogle små ændringer over tid, så du kan gennemføre det i praksis.

Den første og mest oplagte løsning er at se på din seng, glæder du dig til at komme i seng, og befinder du dig godt i sengen? Hvis du skal sove 8 timer hver nat, så bliver det til 56 timer i sengen på en uge, det er virkelig mange timer, så du skal sørge for at det er kvalitetstid mens du er der.

Men det er ikke kun sengen, det er også de ting der følger med sengen, nemlig pude og dyne, hvor det for pudens vedkommende handler om at den skal understøtte hoved og nakke om natten, og for dynens vedkommende at den holder dig varm om natten, men heller ikke for varm, så du vågner badet i sved, og får groteske mareridt.

En anden og måske åbenlys løsning er at du holder dig fra kaffe og alkohol inden sengetid, den ene årsag er at koffein holder dig vågen, uanset hvor tolerant du måtte være over for det stimulerende middel, den anden er er alkohol – som hæver pulsen og hindrer at du får ro efter du har lagt dig.

turiskoven

 

Få energi og mentalt overskud til at lave det du synes er sjovt

 

Hvornår har du sidst lavet noget der virkeligt var sjovt, du savner måske en tur med hunden ved stranden eller i skoven, måske endda en dag med begge aktiviteter, men du har bare ikke haft overskud til det.

Det er godt for dig selv, og det er godt for hunden at komme ud under åben himmel og i den friske luft, for at få rørt jer sammen.

Og når nu du skal have hunden ind i bilen, så er en hunderampe uundværlig, for det første bliver det nemmere for hunden at komme ind og ud af bilen, helt uden besvær, for det andet vejer den nærmest ingenting og kan klappes sammen så den intet fylder.