Overvejer du at blive sygeplejerske i Norge? Så læs med her

ty43p

Forholdene for de danske sygeplejersker har i mange år været under kritik i den offentlige samtale, hvilket indtil videre ikke har bragt det store med sig. Ikke desto mindre står mange danske sygeplejersker med en kærlighed til deres fag og mennesker, hvilket kan være svær at holde fast i under de kritisable forhold, som er realiteten i det danske sundhedsvæsen for tiden. Netop derfor kan man, som værende dansk nyuddannet eller erfaren sygeplejerske, med fordel kigge mod en af vores naboer i nord – Norge.

Hvordan er lønvilkårene?

Mange danske sygeplejersker, der har arbejdet i den norske sundhedsvæsen, beretter om en helt anden kultur omkring og respekt for faget, der mangler i Danmark. Herunder kan man blandt andet se frem til bedre lønvilkår end, hvis man var sygeplejerske i den offentlige sektor i Danmark. Og netop lønvilkårene for sygeplejerskerne er et af de mest kritiserede punkter vedrørende sundhedsvæsenet herhjemme, da nogle af disse kan have svært ved at få en almindelig hverdag til at løbe rundt.

Oplæringen er ganske anderledes

Et andet punkt, hvor det norske sundhedsvæsen slå det danske, er oplæringsperioden omkring de nyuddannede sygeplejersker. Oplæringsperioden for sygeplejerskerne i Danmark ender nemlig ofte ud i en hektisk og ufuldkommen læringsproces, der ikke efterlader sygeplejerskerne med en følelse af parathed. Ved at have denne længere og mere grundige oplæringsperiode, som de har i Norge, vil sygeplejerskerne være klædt bedre på til diverse opgaver og vil derigennem også kunne opbygge diverse specialer indenfor diverse afdelinger, hvilket i sidste ende vil komme patienterne til gode.

Hvordan foregår det?

Det er ikke nødvendigvis mange danske sygeplejersker, der kender til denne mulighed og dermed ikke ved, hvordan man får muligheden for at rejse til Norge med faget. Det er en ansøgningsproces, der godt kan tage lidt tid, men ikke desto mindre er den ganske mulig at komme igennem. Det omhandler blot en række almene krav, som man skal opfylde for at du kan blive sygeplejerske i Norge. Ønsker man et ophold i Norge, hvor formålet ansættelse, som sygeplejerske, kan man med fordel finde arbejde igennem et af mange vikarbureauer. Disse bureauer er med til at finde jobmuligheder, der passer til dig. En anden fordel ved at vælge et givent vikarbureau er den fleksibilitet, som følger med. Herigennem kan man selv vælge, hvor mange timer man ønsker at arbejde samt hvornår.