Håndsprit til den gode hygiejne i hverdagen og på arbejdet

ty43p
Under corona-tidens lange måneder, som også udstrakte sig i over flere år, lærte vi som samfund mange ting. Både ting omkring os selv som samfund, men i høj grad også omkring hvordan enkelte småting i vores hverdag kan være med til at gøre den helt store forskel. Her taler vi eksempelvis om vigtigheden af at bruge håndsprit til at forsikre en god hygiejne. For selvom at håndsprit i dag er en helt almindelig ting at have med i tasken og bruge flere gange dagligt, har det – ja, det er svært at tro – ikke altid været sådan.

En lærerig lektion fra corona-tiden

Som sagt var corona-tiden en tid, hvor vi lærte meget, og denne har da samtidig også være grundlægger til, at vi i dag møder forskellige skilte med ”hånddesinfektion flydende” på diverse offentlige steder og institutioner. I dag ved vi, hvor vigtigt det er at sige ja tak til håndspritten og eftersom, at dette er blevet en så naturlig del af vores hverdag, er det ikke noget, vi stiller mange spørgsmål omkring. Og det er da sikkert også en god ting. Selvom coronaen er noget, vi alle helst vil have været foruden, så har denne været med til at udvikle på vores samfund – også helt ned i de små kroge.

God håndhygiejne er første skridt mod smitte

Selvom de største problemer i forbindelse med coronaen i dag er overstået, og vi i høj grad lever i et samfund, der ikke er præget af denne forfærdelige pandemi, så har denne alligevel haft en betydning for, hvordan vi lever vores liv – også selvom vi ikke tænker over dette til hverdag. For i dag er størstedelen af os godt klar over, at god håndhygiejne er første skridt imod bekæmpelsen af forskellige former for smitte. Man kan håbe på, at denne gode tendens er noget, vi vil fortsætte lang tid ude i fremtiden.