Sådan behandler du din krop ordentligt

ty43p

En sund og rask krop er vigtig for dit helbred – både fysisk og mentalt. Du har kun din ene krop, og derfor er det vigtigt, at du passer godt på den i løbet af dit liv. Din krop er generelt stærk og robust, og dit immunsystem kan klare rigtig mange opgaver for dig og din krop. Det er dog alligevel ikke alt, som kroppen selv kan klare. Derudover forbliver din krop ikke stærk og robust, hvis du ikke behandler den ordentligt.

 

Det behøver heldigvis ikke at være kedeligt eller anstrengende at passe på din krop. Men det kan måske godt føles en anelse forvirrende at finde frem til, hvordan du kan inkorporere en sund livsstil i en travl hverdag. Dette kan du blive klogere på i de følgende to afsnit af denne artikel, hvor du samtidig kan få et par tips og tricks til, hvordan du passer bedst muligt på dig selv og din krop.

 

De vigtige KRAM-faktorer

Hvis du ikke allerede har hørt om KRAM-faktorerne, så står KRAM for kost, rygning, alkohol og motion. Disse faktorer er nogle glimrende retningslinjer for, hvordan du kan leve en sund livsstil. I forhold til kost er det vigtigt, at du spiser varieret og sundt. Undgå for meget kød, for meget slik og sodavand og spis rigeligt med bælgfrugter og grøntsager. Rygning bør så vidt muligt undgås, og alkohol bør nydes i moderate mængder. Motion er sundt for din krop, og her bør du som minimum inkorporere en halv time om dagen. Motion behøver ikke at være intens intervaltræning. Det kan sagtens være en gåtur eller en cykeltur. Det vigtigste er bare, at du får brugt kroppen. Nogle inkorporerer også et S til KRAM-faktorerne, som står for stress. Hvis der er ting, der stresser dig i en længere periode, kan det også være medvirkende til, at din krop bliver påvirket negativt. På den måde er din mentale trivsel også vigtig for din krops trivsel.

 

Vær opmærksom på din krop

Selvom du lever sundt, kan din krop alligevel få brug for hjælp. Du kan minimere risikoen for en masse sygdomme gennem en sund livsstil, men du kan aldrig vide dig helt fri. Derfor kan det anbefales, at du med jævne mellemrum får tjekket op på din krop. Det kan være en blodprøve hos lægen, men det kan også være en helkrops MR, som du kan bestille på https://helkropsmr.dk/. En helkrops MR bruges mest til forebyggelse af kræft. Du kan læse mere om, hvad de kan se, og hvordan det foregår på hjemmesiden.