Tjen grønne penge

ty43p

Muligvis det største problem verdenen står overfor de næste par år, er klimaforandringer. Der har været en stigende bekymring for forurening og de konsekvenser som følger. De er omfattende, og kan ende med at blive temmelig katastrofale hvis vi ikke sørger for at gøre noget – og der skal gøres noget snart.

Selvom vi har haft en del viden om problemet i flere år, og bekymringerne har været store, så er det ikke blevet gjort særlig meget endnu. Derfor er det nu op til os alle at tage ansvar og gøre noget. Vi skal i al vores gerning have problemstillingen i baghovedet, så vi kan arbejde os mod i bedre fremtid, og det skal vi gøre i fællesskab.

Derfor er det også vigtigt at vi tænker på klimaet når vi skal tjene penge, specielt hvis man ønsker at være iværksætter eller investere i noget. Nogle gange kan det nemlig være nemt at skære nogle hjørner af budgettet ved at købe billige materialer eller på anden måde føre en praksis som har skadelig virkning på klimaet.

Vi skal altså i gang med at tjene grønne penge. Den gode nyhed er at der ligger et kæmpe potentiale her som bare venter på at blive vækket til live.

Grøn planet

Hav den grønne tanke med i produktioner

Der er mange måder hvorpå man kan skåne klimaet og samtidig tjene penge. Hvis du for eksempel lever af at skrive, så kan dine bøger og artikler udgives på internettet i stedet for at blive printet. På den måde skåner man regnskoven, og man sparer ovenikøbet en masse produktionsomkostninger.

Nogle produktioner kan dog ikke gå online. Hvis du for eksempel lever af at designe og sælge tøj, så skal der jo naturligvis laves en fysisk vare. Her er det vigtigt at du tænker over hvordan tøjet bliver produceret, og om de materialer som bliver brugt, er gode for miljøet.

Gør ganske enkelt det grønne til en del af den forretning. Se her for flere tips til at tjene penge på denne måde.

moralsk investering

Invester din penge på en grøn måde

Hvis man gerne vil have sig en god opsparing, så skal man investere sine penge. Det er den bedste at få sin opsparing til at vokse. Men også her er det værd at tænke grønt. Det kræver lidt ekstra arbejde, men hvis du er en moralsk investor, så undersøg om de virksomheder du investerer i har en grøn profil. Igen, det her fremtiden penge findes.