Få den perfekte krop med 15 minutters motion om dagen

ty43p

Alle ved at grundstenen i et sundt liv, og vejen til en perfekt krop, er motion. Men for mange kan det være svært, at få motion integreret i hverdagen. Med arbejde, børn, ægtefælde osv. Er det svært at sætte tid af til, at komme ned i fitnesscenteret.

Men ny forskning viser, at vi slet ikke behøver, at bruge særlig mange tid for, at motionere så meget, at vi får de ønskede resultater.

Det er nok med 15 minutter om dagen

Debatten om hvor meget man skal motionere for, at det er tilstrækkeligt, har kørt i mange år. Og nogle gange kan det komme til, at lyde som om, at man bliver nødt til at træne mange timer hver dag, og både lave triatlon og ironman, hvis man ikke vil være usund.

glæde

Men faktisk viser ny forskning, at man slet ikke behøver så meget motion for, at holde sig ung og sund. 15 minutter skulle være mere end nødvendigt. Så længe det blot er hver dag. Og det kan for mange være et godt alternativ til de store træningsprogrammer, som næsten kræver at man begynder at nedprioritere andre dele af sit liv. Men hvordan gør man så?

Det handler om at skabe en fast vane

Det første du skal gøre, er at sætte dig ned og kigge på din hverdag. Du skal forstille dig, at du skal proppe 15 minutters træning ind, og det skal være hver eneste dag. Hvornår på dagen er kun et spørgsmål om, hvad der passer dig bedst. For nogle vil svaret være at sætte vækkeuret et kvarter tidligere, og gøre træningen til en del af sin morgenrutine. For andre vil det være eftermiddagen eller om aftenen, hvor de gyldne 15 minutters kan komme ind.

Alt forskning viser, at hvis vi skal lave en ny vane, skal der være et fast tidspunkt på dagen hvor vi udøver vanen. Det er derfor at du skal planlægge det på forhånd, og ikke bare beslutte dig for, at det skal gøres på et tidspunkt i løbet af dagen. Når du ved hvornår du vil gøre det, er der nogle helt bestemte psykologiske mekanismer der går i gang, og pludselig vil du have trænet hver dag i flere måneder.

Youtube er din guide

Når du ved hvornår du vil træne, er næste skridt at finde ud af hvad du skal træne. Og her er YouTube din guide. Youtube er overfyldt med how-to videoer om yoga, styrketræning osv. Det er en hel jungle at kaste sig ud i. Derfor giver det heller ikke mening, at dele nogle bestemte videoer her. Det er noget du selv skal sidde og lege med.

Men gå efter at finde en video, du synes der passer til dit niveau, og som du også synes er sjov at lave. Og så skal den selvfølgelig cirka passe i længen med de 15 minutter.

Når du har dit tidspunkt på dagen og den video du vil træne efter, er det bare at komme i gang, og pludselig vil de 15 minutters træning være en hel normal del af din hverdag.