Det er vigtigt at huske at en sund livsstil er individuel

ty43p

Til forskel fra hvad folk måske fortæller dig, så er der mange måder at leve et sundt liv på. Nogen tænker at for at leve et sundt liv skal man spise grønt og dyrke yoga, men der er mange andre ting der går ind under at leve et sundt liv. 

Udover dette kan der være mange forskellige faktorer der påvirker hvilken livsstil der er bedst for dig. Det kan være alt lige fra graviditet til sygdom, fra kropsbygning til alder, der afgøre hvad der er den sundeste livsstil for dig og din krop. 

Det kan være hvad der er sundt for nogen, ikke er sundt for dig og omvendt. Vores kroppe er forskellige, og derfor skal hvordan vi behandler dem også være forskellig. 

Pærer

Ydre faktorer spiller en stor rolle

Hvor du er i dit liv har stor betydning for, hvordan du lever dit liv sundest. Arbejder dig og din partner fx på at blive gravide er der nogle ting du kan gøre for at øge sandsynligheden for at dette sker. 

Udover at du selvfølgeligskal købe en ordentlig graviditetstest, kan du også tage et ekstra kig på din kost. Ønsker du at blive gravid anbefales det at du indtager 400 mikrogram folsyre dagligt. Det findes i næsten alle fødevare, men findes i særlig høj grad i grønne grøntsager, lever og bælgfrugter. 

Et fællestræk for alle sunde livsstile er dog at skadelige stoffer selvfølgelig bør fjernes fra din diæt og hverdag. Rygning bør stoppes helt hvis du ryger, især hvis du forsøger at blive gravid, da rygning har en veldokumenteret skadelig effekt på forplantningsevnen. 

Alkohol bør også kun indtages i moderate mængder. 

Løber på bro

Tænk over dit mål og egne behov

Vælger du at begynde at leve en sund livsstil kan det være af mange forskellige grunde. Nogen vælger det helt simpelt fordi de gerne vil være sunde og leve længere, andre har et specifikt mål de arbejder henimod mens andre måske bare er opvokset til at leve sådan. 

Under alle omstændigheder er det vigtigt du tænker over dine egne behov og hvad du gerne vil have d af din nye sunde livsstil. 

Specielt når det gælder motion, er det vigtigt du tænker over om der er noget du arbejder henimod, eller hvad du gerne vil opnå med motion. 

Vil du blot gerne have bedre kondi, er det for at hjælpe på ting som fx rygsmerter eller er du begyndt at træne på grund af et mål med dit udseende?

Alt efter hvad der passer på dig, skal du vælge den træningsform der passer bedst på hvad du gerne vil opnå.