Den nemme vej til et sundere liv

ty43p

At leve sundt har ikke været nemmere end det er i dag! Samtidig har det heller ikke før været nemmere at leve usundt som det er i dag. Hvilken vej vælger du? Selvom nemme kalorier, sukker og fed mad lyder meget tillokkende, vælger de fleste nok at ville følge vejen mod et sundere liv – både for deres egen og andres skyld.

Det kan dog godt være svært at vælge det sunde liv, når det usunde liv er så lettilgængelig. Bliv derfor her præsenteret for den nemme vej mod det sundere liv. 

Sundt måltid

Hvorfor gøre det sværere end det behøves at være?

Mange som gerne vil begynde at leve sundt, begår en fatal fejl, som slår dem helt ud af kurs. Hvad er denne fejl? De gør det sværere for sig selv end det egentligt er nødvendigt. Hvordan det? Ved at pålægge sig selv en masse regler og forventninger, som realistisk set ikke kan indfris. Det fører til at de bliver skuffede over deres egen (manglende) indsats, og derfor vælger de ofte bare at give op. Vil du ikke gerne undgå at lave denne fejl?

Gør det derfor ikke svært for dig selv at leve sundt. Lad være med at opstille en masse unødvendige regler, som bare gør livet surt. Eksempelvis er du begyndt at leve sundt, og har skåret al den usunde mad fra. Din eneste last er, du bare er helt vild med den der gode lakrids-is nede fra brugsen. 

Er det nødvendigt at lave en regel, som du får svært ved at overholde, om at du aldrig må røre den igen? Nej, det er det egentligt ikke! Tænk bare på alle de andre forandringer du har gjort for at leve mere sundt. Er det ikke det værd at blive ved med at følge den sunde livsstil, med en enkelt undtagelse af lakridsisen? 

Ja, hvorfor gøre det sværere end nødvendigt? Fokusér i stedet på de ting, du gør rigtigt – og så er det nok også forsvarligt at du kører en kugle lakrids-is ned til fredags-quizshowet i tv. 

Motionerende kvinde

Det rigtige udstyr motiverer og gør det nemt at være sund

Udstyr er selvfølgelig ikke det, som det skal komme an på, når det handler om at leve sundt. Alligevel kan udstyr i den grad gøre det nemmere at følge en sund livsstil. Det er nemlig både med til at motivere dig til at leve sundt, og så gør udstyr det jo selvfølgelig også en hel del nemmere at fortsætte de gode vaner.

Synes du derfor at du mangler et skud motivation til den sunde livsstil, kan du med fordel overveje om det ikke kunne være det værd at ofte lidt penge på det rigtige udstyr – har du dem ikke, kan du jo altid optage et nemt lån.