Hold dig sund og rask med disse lette råd

ty43p

Det er de små ting, du gør i din hverdag, der giver dig mulighed for at være sund og rask. Det er ikke det stor der skal til, for at oprette en sund livsstil. Her kan du læse et par gode råd, der kan hjælpe dig med at holde dig sund og rask.

løb

Drop de dårlige vaner

Vi har alle dårlige vaner, og det er en god ide, at droppe så mange af dem som man kan. Det er ikke sikkert man kan droppe dem alle, men hvis du ryger er det godt sted at starte. Derudover skal man være klar over det kan tage lidt tid at blive fri for de dårlige vaner. Men som en start kan det være en god ide at skære ned på dit indtag af alkohol, sukker, og fastfood, da disse produkter er særdeles skadelige i for store mængder.

Husk din årlige helbredsundersøgelse

En gang om året kan det være en særdeles god ide, at få din praktiserende læge til at foretage en helbredsundersøgelse, bare for at sikre, at alt er som det skal være. På den måde kan du opdage eventuelle sygdomme i god tid, og snakke med din læge om din generelle helbredstilstand. Hvis du oplever nogle sygdomstegn eller uregelmæssigheder, kan du også snakke med din læge om dette.

grøntsager

Få din søvn

Det er meget vigtigt du får din søvn, da søvn påvirker vores fysiske såvel som vores mentale sundhed. Mangel på søvn kan blandt andet påvirke:

  • Stofskiftet
  • koncentration
  • hukommelse
  • stresshormoner
  • immunsystemet

Søvn giver således kroppen tid til at helbrede, reparere sig på den ikke kan gøre når en person er vågen.

Dyrk motion

Det er vigtigt du dyrker så meget motion du kan. Selvom dette bare er et par gåtur et par gange om ugen, er motion vigtig for din sundhed. Regelmæssig motion styrker  styrke hjertet og lungerne, styrketræning hjælper med at styrke musklerne og strækker sig med til at reducere risikoen for skader ved at øge din styrke. Motion forbedrer også cirkulation og din motorik, og regelmæssig motion kan hjælpe med at bekæmpe og forebygge depression.