Sådan kommer du i gang med de sunde vaner

ty43p

Vil du gerne leve et sundere liv? Det kan være svært at komme i gang med livsstilsændring, da det ikke er noget, som sker over en enkel dag. I starten vil du længtes efter alle de ting, som du ikke må spise. Det er en hård proces, men efter lidt tid vil din krop f.eks. vænne sig til ikke at få sukker i den samme mængde. 

Hvordan kommer man ordentligt i gang med et sundt liv? Det er forskelligt, hvad der skal til, før det enkelte individ føler sig godt i gang med processen. Nogen har brug for at snakke med en kostvejleder, imens andre kaster sig ud i det selv. 

Motion

Kom godt i gang 

Et godt sted at starte sine sunde vaner er bl.a. at fjerne alle fristelser i huset. Har du et slikskab bør dette tømmes, da starten kan være fyldt med fristelser. Hvis du ved at noget lækkert ligger i skabet, så kan du ikke lade være med at tænke på andet. 

Når alle fristelser er fjernet fra huset, gælder det om at få lavet en lækker og sund madplan. På internettet kan du blive inspireret til, hvordan en sund kost kan sammensættes. Mange bliver overraskede over, hvor lækker en ret de egentlig kan lave af ganske få ingredienser. Få inspiration fra andre, så du hver dag kan stille en ny og lækker ret på middagsbordet.

Få motion ind i hverdagen

Motion og sund kost hænger sammen. Derfor bør du også finde ud af, hvordan du får rørt dig mere i løbet af hverdagen. En løbetur med hunden eller et smut ned forbi det lokale fitnesscenter kan være et godt udgangspunkt. Nogle gange er det lettere at komme i gang med motionen, hvis du hiver en god veninde med i processen. På denne måde har I hinanden at kunne støtte jer til. 

Træning kan også laves hjemmefra, hvis du har det rette udstyr samt modet til at kaste dig ud i forskellige øvelser. Find ud af, hvad der fungerer for dig, så familielivet fortsat kan hænge sammen, selvom du skal finde noget tid i hverdagen til motion.

Vægttabsmål

Få professionel hjælp

Har du svært ved at komme i gang med livsstilsændringen, bør du kontakte behandlerhuset Vordingborg. Her har du mulighed for at snakke med ernæringseksperter, der ud fra dine mål kan sammensætte en god plan til dig. Du får en udførlig liste med hjem, hvor der står hvad du gerne må spise, og hvad du ikke må, samt mængden af fødevarerne. 

Du kan få lavet et fast program således, at du f.eks. kommer ned og bliver vejet hver 14. dag. På denne måde kan du blive motiveret til at gøre en stor indsats, så din ernæringsekspert bliver stolt af dig. Når du først har nået dit første mål, kan du forkæle dig selv med en god massage eller zoneterapi hos behandlerhuset Vordingborg.